Videoclipul trupei Taxi si efectul BOR

“Nici un moment de plictiseala” a fost titlul unui film amuzant si plin de evenimente imprevizibile. Daca e sa judec realitatea romaneasca, se incadreaza la capitolul imprevizibil dar nu si la amuzant.
Videoclipul celor de la Taxi a starnit o furtuna de reactii ingrijoratoare in societate si in spatiul virtual. Invectivele, afuriseniile si alte manifestari deloc laudabile au curs pe toate canalele. Brusc, am descoperit ca nu numai in Afghanistan si in Pakistan sunt talibani. Politica persuasiva a BOR a inceput sa produca efecte din ce in ce mai grotesti si periculoase. Au aparut talibanii ortodocsi si au trecut la urmarirea si intimidarea participantilor la videoclipul respectiv.
Rezultatul? Unii ca domnul Lese si-au pierdut curajul si au facut un pas inapoi, scuzandu-se lamentabil (“n-am inteles bine despre ce era vorba…”). Fie. Cel putin stim cum stam cu domnul Grigore Lese cand e vorba de tarie de caracter. Dar cea mai periculoasa manifestare talibana a fost una care a trecut neobservata, nediscutata si nesanctionata de catre societate: un individ a ars o carte a domnului Cartarescu in semn de protest fata de participarea scriitorului la videoclip si a postat pe You Tube filmarea. Evident a fost nevoit sa o retraga dar faptul ca cineva s-a putut deda la un astfel gest de sorginte fascista, in numele unei biserici/credinte este de cea mai mare gravitate.
Iar a ignora un astfel de gest este iresponsabilitate.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.