ACADEMIA ROMANA la 150 de ani de existenta

ACADEMIA ROMANA a implinit recent 150 de ani de existenta. Din pacate insa nu prea are ce sarbatori. In cei 26 de ani de democratie impiedicata , Academia a fost aproape invizibila in societate.
Din turnul lor de fildes, academicienii au asistat in tacere la demolarea invatamantului romanesc, la subminarea statutului stiintelor fundamentale, la stergerea cvasi-completa a importantei studiului istoriei, la inlaturarea Teoriei evolutioniste a lui Darwin din programa scolara, la infiltrarea si statuarea invatamantului religios de tip confesional in invatamantul preuniversitar de stat.
Discursurile aniversare din acest an au fost vesele, festiviste si nesemnificative ca mesaj. Vorbitorii s-au gratulat reciproc, s-a vorbit despre marile personalitati care au adus odinioara faima Academiei Romane si cam atat. Cam putin pentru ceea ce era de fapt menirea unei astfel de institutii prestigioase. In 26 de ani Academia s-a facut auzita o singura data cu ocazia protestelor impotriva exploatarii miniere de la Rosia Montana. Intre timp institutia si-a schimbat presedintele, omul de stiinta care s-a opus presiunilor politice legate de Gold Corporation.
In anii de dupa Revolutie Academia si-a crescut randurile prin primirea a noi membri. Profesorul Ion Aurel Pop, un eminent istoric clujean este unul dintre acestia. Dar Academia a ramas datoare fata de unii dintre ilustri sai membri corespondenti. Este vorba de profesorul Constantin Maximilian, medic, genetician care s-a stins in 1997 fara ca Academia Romana sa-i acorde locul deplin meritat in randurile ei.
Nu-i vorba, actualul presedinte al institutiei s-a laudat in schimb cu buna colaborare a Academiei cu Biserica, materializata prin primirea in randurile academicienilor a unor fete bisericesti.
In aceste conditii, nu ma mir ca inafara de Academia de Stiinte a Rusiei doar a noastra n-a semnat Declarația academiilor de știință cu privire la predare teoriei evoluției. Cam atat despre valoarea Academiei Romane si contributia ei pentru propasirea neamului.
Lista Academiilor semnatare ale actului cat si motivatia ce o insoteste o puteti citi aici:http://www.contributors.ro/…/teoria-evolutiei-trebuie-sa-s…/

Cu ocazia celor 150 de ani de existenta urez Academiei Romane sa se trezeasca la realitate si sa inceteze a mai face de rusine prin lasitate, oportunism si pliere in fata mediocritatii politice, marile personalitati culturale si stiintifice care au pus odinioara acesta institutie pe harta marilor centre de gandire progresista!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.