JE SUIS CHARLIE

JE SUIS CHARLIE
Buna dimineata, Romania!

Nu e o dimineata fericita…Am avut ocazia in aceste zile sa-mi readuc in memorie multe din motivele pentru care consider ca cele mai mari dezamagiri post-revolutionare au fost membrii marcanti ai autointitulatei “creme ale intelectualitatii” si mas-media romaneasca.
Dupa atacul criminal asupra publicatiei franceze “Charlie Hebdo” am urmarit, rand pe rand luarile de pozitie de la posturile televiziune majore si am citit luarile de pozitie ale unor intelectuali considerati marcanti. Facand un rezumat drastic al punctelor de vedere exprimate , am ramas in minte cu o concluzie care ma revolta si ma dezgusta. Opinia care transpare din luarile de pozitie este urmatoarea: nu e bine, este trist, este inadmisibil ceea ce s-a intamplat DAR, stiti, daca ar fi fost mai moderati, daca nu se luau de cele sfinte, daca nu erau nesimtiti, daca nu isi bateau joc de..etc…….adica, stiti, de fapt si-au cam cautat-o cu lumanarea….!
Regasesc, mascat mai mult sau mai putin iscusit aceasta mizerabila optica la marii GURU ai Moralitatii din Romania, Cristian Tudor Popescu si Andrei Plesu. Sunt convinsa ca n-au vazut pana acum nimic din munca respectivilor jurnalisti francezi, nu cunosc nimic din istoricul muncii lor dar in virtutea unui atac criminal, au ajuns EROI. Au ajuns vizibili pentru o lume intreaga, au ajuns , din pacate sa dovedeasca cu viata lor ca AU AVUT DREPTATE CAND AU LUAT IN VIZOR ORICE ASPECT CARE IMPIETA ASUPRA DEMOCRATIEI!
DA! Jurnalistii si politistii francezi AU MURIT APARAND DEMOCRARIA SI LIBERTATEA DE EXPERIMARE! Oh, dar daca ei sunt niste valori, poate domnii de la noi nu mai au cum sa straluceasca, doar ei nu fac altceva de 25 de ani decat sa se plieze politic in functie de interesele lor personale! Prin comparatie, se vede acum cu ochiul liber mediocritatea lor jenanta, pigmeismul si narcisismul lor…
Domnilor si doamnelor moraliste ! Voi, care va bateti in piept acum , ca spre deosebire de cei ucisi in Paris, voi sunteti SIMTITI si RESPECTUOSI si POTOLITI, va aduc aminte ca de 25 de ani va plangeti de POPORUL ROMAN ca e PREA MOALE, ca nu e critic, ca nu face una , ca nu face alta, ca ati avut ghinionul sa va nasteti in mijlocul unui popor care nu va intelege si nu va merita, desi VOi ii vreti numai binele….Mi se face rau cand va vad si va aud, jalnici manipulatori, comozi, egoisti si nesimtiti pana la cer. Ipocriti , lasi, caractere jalnice, va cocotati pe tragedia unui popor si pe tragedia unei democratii de frunte ca sa puneti inca o proptea sub propriile picioare pe soclul pe care vi l-ati ridicat singuri!
Mi-e rusine de nerusinarea voastra!

JE SUIS CHARLIE

Pentru ca CHARLIE a criticat TOATE TARELE SOCIETATII, fara frica si cu dorinta de a apara ceea ce TOTI OAMENII de pe aceasta planeta isi doresc: LIBERTATEA.

JE SUIS CHARLIE

pentru ca Revolutia romana nu s-a savarsit ca noi sa ne scufundam intr-o cumintenie calduta si comoda, pliabila pe confortul mental al oportunistilor!

Buna dimineata, Romania!

Bon jour, la France!

JE SUIS CHARLIE!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.