CE-SI FACE OMUL CU MANA LUI….

In tezaurul de povesti al fiecarui popor exista o poveste despre omul care avea doua maini blege si care era atat de neindemanatic incat oricate avantaje ar fi avut la pornire, tot reusea sa rateze tinta.

Ajunsa la putere pe valul unui masiv vot negativ, USL este un astfel de personaj. Nimeni nu si-a imaginat ca actualul Presedinte al tarii va fanda  gratios din fata Opozitiei victorioase si o va lasa sa-si implementeze promisiunile electorale fara sa cracneasca. Dar la fel de bine, nimeni nu si-ar fi imaginat ca victorioasa coalitie va reusi sa-si submineze atat de repede propria pozitie.

Ambitios si vanitos, Victor Ponta se straduieste din rasputeri sa-l dizloce pe Traian Basescu din postura de “ garant al democratiei si prieten de baza al SUA”. Luarile sale de pozitie variaza uneori de la iritant la halucinant. Asa a ajuns tanarul premier sa sustina cu toate mijloacele/unele revoltatoare si nedemocratice/ tocmai acele proiecte de exploatare miniera pe care le dezavuase in gura-mare in campania electorala. Luat la intrebari in legatura cu aceasta pozitie ce frizeaza schizofrenia, a replicat iritat ca singurul motiv pentru care s-a opus inainte proiectelor respective este ca ele fusesera sustinute de Traian Basescu.

Minunat! Doar ca acum a ajuns sa sustina proiectele miniere cot-la-cot cu acelasi Traian Basescu. Si atunci cum ramane cu motivatia enuntata?!

La randul lui, presedintele Senatului, Crin Antonescu, copresedintele USL este o prezenta mai mult decat palida si confuza in arena politica. Nici “personalitatile” propulsate in viata publica de catre PNL nu arata mai bine.

Dupa intens contestatul ministru Dan Barbu, mare fan RMGC chiar si in momentele in care propriul partid se opunea public proiectului Rosia Montana, a venit randul altui personaj sa ocupe postul de Ministru al Culturii.

Personaj caricatural, Gigel Stirbu este o ofensa publica si cea mai buna dovada a lipsei de respect cu care USL trateaza obligatiile sale fata de natiune. Nici nu e nevoie sa-si inceapa activitatea ministeriala ca sa stim la ce ne putem astepta. Internetul ne-a oferit cu promptitudine o mostra de “seriozitate si maturitate politica” a stimabilului domn Stirbu. Jurnalistii de la OLT-TV l-au filmat in timpul unei conferinte de presa PNL hlizindu-se cu gura pana la urechi si pipaind bucatelele colorate de burete ce acopereau microfoanele postate pe masa in fata lui…

Actualul Gigel, ultimul(sa speram) din seria de alti “15000 de specialisti” este cireasa de pe tort. Sau cum zicea in banc tatal lui Bula : “ Asta ne mai lipsea! Cu asta le avem pe toate.” Am ajuns la faza in care gafele USL nu ne mai surprind; fiecare mostra de inabilitate politica  nu face dacat sa intareasca  pozitia lui Traian Basescu. Mingile ridicate la fileu sunt detectate de privirea lui agera si le aplica cate un “smatch” necrutator cu o volta eleganta in ciuda “pariului sau cu agricultura” care-i atarna ca o ghiulea de un picior.

In ritmul acesta USL reuseste sa faca toate diligentele pentru a imparti pe din doua procentele electorale castigate cu orice formatiune politica girata in viitor de actualul Presedinte.

Mai ramanem cu o singura speranta: coagularea unor noi formatiuni politice din randul cetatenilor cu atitudine civica si competenta, satui de mediocritatea care le pune sub semnul intrebarii viitorul.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.