Fatete ale tupeismului politic

             Nu este o noutate ca peisajul politic este populat cu cele mai ciudate si insistente specimene. Biografia lor intortocheata ar umple cu succes rafturile unei biblioteci. Unul din acesti “mutanti”  este …ilustrul si vocalul Remus Oprisan, politicianul cu aere de  vataf de pe plaiurile vrancene.

           Iesirile sale publice niciodata nu au fost lipsite de controverse, dar ultima perla sustinuta public la una din televiziunile de stiri le pune capac la toate. Himera drumurilor publice asfaltate si  cea a autostrazilor este nelipsita atat din programele electorale ale fiecarui partid politic cat si din argumentatia aprinsa a fiecarei campanii electorale. Daca din vorbele aruncate in dreapta si in stanga s-ar fi putut construi sosele, la ora acesta am fi avut probabil prima autostrada pana la Luna si inapoi.

       Din nefericire pentru noi vorbele raman vorbe iar drumurile sunt primele promise si ultimele realizate. In schimb sunt o sursa inepuizabila(?) de contracte si de gauri negre in economia nationala. Uneori iti vine sa iei in mana o lingurita si galeata cu asfalt si sa incepi sa-ti netezesti de unul singur drumul prin tara. Nu stiu daca cineva s-a incumetat pana acum sa calculeze totalul banilor cheltuiti pentru asfaltarea soselelor si construirea puzzle-ului de autostrazi. O suma finala data publicitatii ar genera probabil o revolta menita sa  zdruncine clasa politica din starea de imponderabilitate.

        In aceste conditii, pot afirma cu siguranta un singur lucru: noi, cetatenii acestei tari am platit mult prea mult pentru aceasta maxima nerealizare. Ca atare, ideea lui Remus Oprisan de a se face donatie publica pentru a finanta constructia de drumuri si autostrazi mi se pare de-a dreptul nerusinata!

      Cheta pe care ne-o propune se justifica, in mintea acestui “buboi politic” prin compararea situatiei Romaniei cu cea a Germaniei postbelice. Care ar fi insa razboiul care ne pune intr-o atare situatie? Mergand pe logica lui Oprisan putem ghici ca ar putea fi vorba de…razboiul Palatelor, cum bine remarca si moderatoarea Tv sau de altele asemenea.

       Pacaleala si persuasivitatea rudimentara sunt principalele metode prin care acest specimen incearca sa-i aplece in jug pe concetateni, metode care de altfel l-au propulsat in fruntea judetului si a deloc neglijabilei bunastari personale.

      In mintea diabolica a acestui personaj salasuieste credinta ca cetateanul roman se va simti in culpa pentru o eventuala lipsa de solidaritate si in felul acesta ar avea sorti de izbanda intentia lui marsava, aceea de a lua inca o piele de pe spinarea unui popor si asa sleit de resurse. Suprapunerea fortata a celor doua evenimente istorice are menirea de a legitima nerusinarea.

     Si in mod deloc surprinzator, propunerea nu a fost dezavuata de nici un coleg de breasla a lui Oprisan pana in prezent…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.