Apel catre un tanar politician

Greselile celor din jurul nostru care ne afecteaza direct sunt evident cele mai suparatoare. Ale politicienilor sunt la ordinea zilei si le privim cu resemnare sau chiar cu ingaduinta…Dar si aici totul depinde  de sperantele noastre legate de activitatea si reprezentarea publica prin politicianul respectiv.

     Chiar daca guvernantii si alianta care-i sustine au ajuns in foarte scurt timp sa-mi irite sistemul nervos, le urmaresc aparitiile scenice si le ascult aberatiile si gogomaniile incercand sa aflu  chiar inaintea lor ce ma asteapta. Ma enerveaza, ma dezgusta, ma revolta dar in fond, nu ma afecteaza pentru ca sperantele mele legate de ei sunt mult sub linia rosie a naufragiului. Au reusit sa-mi innece  cu succes orizontul de asteptare.

  Atunci insa cand un politician in care mi-am pus  mari sperante face greseli neasteptate, copilaresti chiar, sunt profund afectata. E foarte neplacut sa fi pus in pozitia de a critica/certa pe cel care ti-e aproape, cel in care te regasesti ca idei, orizont si aspiratii. Tocmai de aceea in seara aceasta il voi certa prieteneste pe domnul deputat Remus Cernea.

Stimate domnule deputat! N-am avut nici o iluzie cu privire la soarta proiectului Dvs privind Conventia civila. Inca de la inceputul lansarii acestei initiative am avut ocazia sa vad cum mai  toti parlamentarii se fofileaza precum sobolanii pe langa ziduri, nu cumva sa se…contamineze. Cum eu sunt doar un simplu cetatean si nu sunt nevoit sa fac temenele pentru a putea deschide gura, imi permit sa afirm ca tot ceea ce sustineti in acest proiect reprezinta deziderate general umane ce sprijina intr-adevar demnitatea si drepturile tuturor cetatenilor. Proiectul Dvs. se inscrie cu mult succes in randul legilor care stau la baza modernitatii si progresului lumii in general.

Tocmai de aceea, nu pot accepta  faptul ca ati inatrziat…cateva minute de la lucrarile Comisiei juridice si v-ati sustinut punctul de vedere dupa votul din Comisie. Aceasta …scapare in atitudine a dat prilejul adversarilor Dvs. politici si implicit ai proiectului sa jubileze in a va critica  si sa impinga in derizoriu orice discutie de fond referitoare la proiect. Le-ati servit  sansa e care o asteptau de cand s-au trezit colegi cu Dvs. in arena politica. N-au dorit niciodata  o discutie argumentata pe acest subiect sau pe oricare altul pe care l-ati prezentat. Stiau ca nu fac fata.

De aceea, va mai spun inca odata: un politician cu calitatile, cultura, aspiratiile si orizontul Dvs. nu are voie sa faca astfel de greseli. Cu atat mai mult cu cat de Dvs. se leaga multe sperante, inclusiv ale acestei categorii deosebit de vulnerabile de cetateni. Invidia mediocrilor din politica, reaua credinta si dusmania lor nu este de neglijat atunci cand sunteti investit cu atata incredere.

De dragul proiectelor frumoase, utile si curajoase pe care le sustineti, proiecte de care are atata nevoie acesta societate, va rog sa fiti mai atent. Desi sunteti om, nu aveti voie sa aveti scapari. In marea masa a scaparilor si nerealizarilor v-ati asumat o pozitie unica: Dvs. nu aveti voie sa gresiti.

Va doresc succes, cu toata prietenia!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.