Scrisoare deschisa catre societateInvazia trollilorStimati concetateni ! Nu cred

Scrisoare deschisa catre societate

Invazia trollilor

Stimati concetateni !

 Nu cred ca trece vreo zi din cele 365-366 ale unui an in care politicienii  nostri sa nu ne ofere vreo mostra din ilustrele lor productii intelectuale. Cu cat e mai nesemnificativ si mediocru personajul, cu atat mai mare e dorinta de a se exprima in public. Cum de regula nu are prea multe competente, (chiar daca are acoperire in diplome) politicianul nostru asteapta ca pestele pe uscat sa apara un subiect miraculos la care toata lumea e experta.

Nu conteaza daca in cei 4 ani petrecuti in Parlament numele acestor personaje  nu s-a regasit in nici o initiativa  sau vreo activitate concreta; imediat ce apare un subiect  mai …gingas (ce face si deliciul presei  mult prea OTV-izate) ilustrul(sau dupa caz, ilustra) nostru reprezentant sare precum cucul din ceas si incepe sa dea declaratii peste declaratii. Brusc, ecranul televizorului este invadat de fetele grave, ingrijorate, ultragiate ale fostilor adormiti in confortabilele fotolii parlamentare. Ziare, media on-line cu titluri de ” Breaking News”, toate sunt populate de opinatii nostri politicieni. Ajungi  sa deschizi cu teama robinetul de apa de la baie ca nu cumva sa iasa si pe acolo vreunul din ei.

O astfel de ocazie “artistica” s-a ivit in Comisia juridica, odata cu dezbaterea divereselor amendamente propuse la Constitutia actuala. Discutii animate au suscitat mai ales amendamentele propuse de un tanar parlamentar dedicat apararii unor principii moderne de asigurare a echitatii in societate pentru toate categoriile de cetateni in mod nediscriminativ. A fost un moment unic ! Domnii Ciprian Nicu si Toni Grebla de la PSD l-au secondat cu succes pe PPDD-istul Haralambie Voichitoiu in declaratii halucinante care dovedesc un nivel de informare  situat la nivelul confortabil al genunchiului broastei. Eh ! cel putin nu i-a luat cu ameteli dupa ce si-au etalat toata gama de ineptii. Nici nu s-a raspandit bine in eter aceasta vajnica luare de pozitie ca s-a trezit din somnul dulce al parlamentarismului si domnul Alexandru Baisan, un liberal de frunte, demn de inaintasii lui ideologici prin fermitatea convingerilor. Doar ca nu cred ca e vorba de liberali in cazul lui…Cred ca a confundat orientarea politica. Sau poate ca nu, judecand dupa directia in care se indreapta si prezidentiabilul Crin Antonescu….

In fine, dupa ce am aflat si despre vastele cunostinte de anatomie si zoologie ale domnului Baisan, despre cum se raporteaza el la cetatenii romani de la care are pretentia la fiecare 4 ani sa il voteze, putem sa facem o medie a atitudinilor din politica romaneasca. Desi competitia nu s-a terminat inca, am fost deja martorii unei adevarate reprezentatii de balci.

Doamnelor si domnilor ! Poftiti la microfon ! Cine da cea mai profunda si mai zguduitoare declaratie, cine “combate”  cel mai bine va fi rasplatit la viitoarele alegeri cu votul unui numar sigur de suporteri entuziasti!

” Lac sa fie, ca broaste sunt destule!” spune o vorba  romaneasca, parca anticipand astfel de situatii. Iar candidati la corul broastelor sunt ingrijoratori de multi…

       Stimati concetateni !

In timp ce ascultati declaratiile pline de moralitate revoltata a reprezentantilor vostri politici, nu uitati sa mai priviti si in portofelul vostru. Caci domnii parlamentari care se tem sa nu transforme tara intr-o Sodoma (chiar daca nici nu stiu despre ce vorbesc), nu s-au sfiit in cei 24 de ani de democratie s-o  scufunde precum Atlantida. Si nu cred ca sunteti dispusi sa va scufundati odata  cu tara doar ca sa aiba pe ce se cocota politicienii impreuna cu relatiile lor.

Nu uitati ! Rezultatul muncii VOASTRE se afla in CONTURILE LOR BANCARE in timp ce rezultatul muncii LOR sta in SARACIA VOASTRA !

 Daca acceptati sa va divizeze, sa va adune si sa va ingramadeasca in diverse grupuri si grupulete antagonizate prin temeri irationale si cultivarea ignorantei atunci veti fi mult mai usor de manipulat. Ati uitat oare ca “Unde-i unul nu-i putere/La nevoi si la durere?”. Chiar atat de putin sa conteze avertismentele trecutului? Sa fie adevarat ca un ignorant ca Baisanu , ca Grebla, ca Gabi Vranceanu a lui Pandele sau ca ilustrul Crin Antonescu  poate sa va distraga atentia de la nimicnicia sa, ascunzandu-se dupa un “bau-bau” la indemana?

Veti merge in continuare pe mana acestei clase politice care considera ca daca va face un drum pana la poarta cu o lingurita de asfalt va  are la mana?  Pe cele peste 600 de scaune din Parlament abia daca stau o mana de oameni competenti si de buna credinta. Restul e doar o armata de indivizi gata sa devina niste trolli, fiinte brutale si ignorante,care darama totul in calea lor  ca sa-si atinga scopul. Veniti din negurile mitologiei nordice, trollii s-au instalat confortabil in fruntea unei tari si al unui popor ingenuncheat,dezmostenit, jefuit de demnitate si de copiii sai plecati in bejanie.

“Somnul ratiunii naste monstri !” spunea marele artist Francisco Goya.

DA, in 24 de ani ratiunea a adormit lasand MEDIOCRITATEA si IGNORANTA trufasa sa invadeze toate segmentele societatii. Au adus cu ele trollii care acum vor sa calce in picioare drepturile cetatenesti si umane ale celor vulnerabili si prea putini numerosi pentru a le sta in cale !

Stimati concetateni! Nu va iluzionati ! Trolli sunt mereu in cautare de noi victime. Inchideti-va  ochii si urechile, intoarceti capetele, ascundeti-va in spatele propriilor voastre neputinte si maine va fi randul vostru sa deveniti victime. Voi…sau copiii vostri. Sau nepotii vostri carora le-ati lasat mostenire acesta societate in agonie, unde nimeni nu este in siguranta caci am ajuns la vorba  romanilor:

” Homo homini lupus.” (Intre noi,ca lupii…)

Domnilor politicieni ! 

Cand veniti in fata noastra ca niste veritabili trolli si faceti acele afirmatii , despre cine credeti ca vorbiti? Vorbiti cumva despre niste obiecte de care tocmai v-ati impiedicat? Despre vreo specie extraterestra care a aterizat din Cosmos  pe spatiul vostru personal? V-a trecut vreodata prin mintile voastre lacome si inguste ca vorbiti despre CETATENI carora la fiecare 4 ani le cereti votul?

V-ati gandit ca ei sunt oamenii care lucreaza pentru ca voi sa fiti bine platiti acolo unde sunteti? Oameni in carne si oase. Oameni cu idealuri si deziluzii, oameni cu bucurii si suferinte, oameni cu speranta in fericire aidoma celor din jurul lor? Oameni care sunt copiii nostri, fratii si surorile noastre, parintii unora din noi, prietenii nostri, cetateni ai societatii noastre?

Voi, cei care aveti pretentia sa creionati legea de baza a societatii, unde ati vazut  vreun paragraf in Constitutie care sa stabileasca faptul ca in Romania exista cetateni de rangul I si cetateni de rangul II ? Unde scrie ca unii cetateni au numai obligatii si trebuie sa se multumeasca doar cu o parte din drepturi ?

Prin ceea ce  vreti sa legiferati prin Referendum veti transforma Romania intr-o veritabila “Ferma a animalelor ” ca in romanul vizionarului George Orwell. Va sta scris si aici pe frontispiciul …tarii:

” Toate animalele (adica noi, cetatenii ) sunt egale dar unele sunt mai egale decat altele.”

Cetateni ai Romaniei !

Nu uitati ! In decembrie 1989 cei mai buni dintre noi au murit pentru LIBERTATE si nu pentru o noua domnie a inechitatii girata de trivialiatea trufasa si moralitatea ipocrita a unei clase politice corupte , venale !

 

 

 

 

 

 

 

 

    

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.